Yaz Okulu Duyurusu

Pandemiden dolayı sadece 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılı için geçerli olmak şartı ile Mühendislik Fakültesinde aşağıdaki plana göre “YAZ OKULU İŞLEMLERİ” yapılacaktır.

1.      Aksaray Üniversitesinde Yaz Okulu açılmayacak fakat isteyen Mühendislik Fakültesi öğrencileri Türkiye’deki tüm devlet üniversitelerinden bölümün uygun görmesi şartı ve Dekanlığının onayı ile ders alabilir.

2.      Yaz Okulunda en fazla 3 ders alınabilir.

3.      Zorunlu şartlar altında dersler faklı üniversitelerden alınabilir.

4.      Yaz okulu ile aynı zamanda yaz stajı yapılamaz.

5.      Normal dönemlerde bir dersi almak için gerekli olan ön şartlar yaz okulu içinde geçerlidir.

6.      Yaz okul döneminde ders alacak öğrencilerimiz, ekte verilen dilekçeyi eksiksiz olarak dolduracak ve bölümdeki öğrenci danışmanı olan öğretim elemanının kurumsal (@aksaray.edu.tr uzantılı) e-posta adresine gönderecektir.

7.      Yaz okulunda almak istediğiniz her bir dersin ders içeriğini dilekçenize eklemeniz gereklidir.  Ders içerikleri Öğrenci İşlerinden alındı ise imzalı ve mühürlü, eğer internetten alındı ise internet adresi tam olarak yazılmalıdır.

8.      Öğrencinin almak istediği dersi veya dersleri değiştirmek istemesi durumunda, ders değişikliklerini (iptal edilen ve eklenen dersler) gösteren dilekçe ile yeniden müracaat etmesi gerekmektedir.

9.      Aksaray Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ’ nin 17. 4. Maddesinde “Yaz okulunda alınan şartlı başarı notları DC veya DD, başarısız sayılır” hükmüne göre işlem yapılacaktır.

2019/2020 yaz dönemine mahsus olmak üzere fakültemiz öğrencilerinin uzaktan ve örgün eğitim yolu ile 2019/2020 yaz okulunda, ders içeriği AKTS kredi denkliğinin sağlanması şartı ile devlet üniversitelerinden üst yarı yıllarda dahil en fazla 3 (üç) ders alabilirler.